Hoe het Nederlandse volk wordt uitgeleverd. Hoe het Amerikaanse volk ten ondergaat.

De Belastingdienst heeft door de toeslagenaffaire honderden gezinnen de afgrond in geduwd door ze te beschuldigen van fraude en dat alleen om dat ze geen Nederlandse achternaam hebben. Omdat ouders de toeslagen waar ze recht op hadden, moesten terug betalen en dat niet konden, werden ze overvallen door deurwaarders, werd beslag gelegd op lonen en andere vormen van inkomsten. Ze verloren huis en haard, gezinnen werden uit elkaar gespeeld door de kinderen uit huis te halen en te plaatsen in kindertehuizen zonder uitzicht op herstel. Dit is al jaren aan de gang. Om te huilen.

De Belastingdienst ging te ver in het van dienst zijn van buitenlandse bedrijven zoals Uber waarbij ze mee gingen denken in het weinig of geen belasting betalen zoals we dat allemaal wel behoren te doen. Maffia praktijken van weledele heren op de Zuidas waar je bloeiende advocaten kantoren vindt die je helpen om helemaal geen belasting te betalen.

Onze neoliberale politici en ambtenaren van de ministeries zijn gaarne bereid om bedrijven binnen te halen en wij zij bereid om de hele noodzakelijke infrastructuur voor ze te betalen. Of ze ook belasting betalen is maar de vraag en de PVDA heeft het mogelijk gemaakt dat ze hun winsten kunnen doorsluizen naar landen als Panama, Zwitserland en/of Monaco.

Dat Datacenters werkgelegenheid bevorderen is een leugen. Die kennis is beperkt leverbaar en de eigenaren nemen hun eigen expertise mee. Landschapsvervuiling door deze zwarte dozen ligt voor de hand. Daarnaast vreten ze electriciteit en lozen hun koelwater in de sloten rondom.

De PVDA pleegt verraad door in te stemmen met het Ceta-vrijhandelsverdrag met Canada in de eerste kamer. Canada is een van de meest vervuilende landen op het Amerikaanse continent: mijnbouw, kolencentrales, lekkende pijpleidingen, olieboringen in gebieden van de inheemse bevolking die daar tegen protesteren. Olieboringen gaan gepaard met verspilling, vervuiling, uitstoot stikstof. Als Nederland zoals in het geval van Shell niet meer van de diensten gebruik maakt of anderszins in strijd handelt met de belangen van Canadeze bedrijven dan krijgen we een miljoenen aanslag wegens gederfde winst. Dat is Ceta.

Mevrouw Kaag van D66 was /is een groot voorstander van het tekenen van het Mercosur-“vrij”handelsverdrag. Al een tijd niets meer over gehoord, maar als ze tekenen betekent dat het einde van de Amazone in Latijns Amerika omdat de boeren, veehouders en goudzoekers hierin het groene licht zien om elke boom te kappen die in de weg staat.

In Suriname met Brunswijk in de regering en Bouterse op de achterbank ( het eerste wat na de verkiezingen Bouterse deed was een zogenaamd overdrachtsgesprek met de nieuwe president waarbij hij zijn voorwaarden dicteerde om deze regering met Brunswijk te installeren. Brunswijk heeft grof vervuilende goudmijnen in het Amazone gebied en Bouterse heeft belangen in de olie-industrie: Nu er olie is gevonden voor de kust van Suriname en Frans Guyana betekent dat het einde van de rijke visgronden voor de kust in een extreem weer gebied. Oliemaatschappijen verdringen elkaar om de concessies. Sommige mensen worden rijk. De bevolking niet. Totale vervuiling ligt op de loer. De olie is bereikbaar op grote diepte en de toegang daartoe is kwetsbaar. Datzelfde geldt voor de pijpleidingen naar het vaste land en de tijdelijk opslag is kwetsbaar. Er moet een infrastructuur worden gebouwd voor de overslag en vervoer van de olie. Daar moet Suriname voor zorgen al of niet met gigantische leningen door buitenlandse investeerders. De olie wordt niet in Suriname geraffineerd maar wordt als half product geëxporteerd, net als de Bauxiet.

Scotus in Amerika, het rechts-relifascistoide groepje rechters hebben besloten dat Abortus strafbaar is, zelfs als je per ongeluk op je computer via Zoom tegen je vriendin verteld dat je Abortus overweegt. De verwachting is dat Homo’s en Lesbiennes ook strafbaar zijn en zich moeten onderwerpen aan “Rebirthing” cursussen.

Datzelfde Scotus wil de EPA ontmantelen. De EPA stelt normaal gesproken regels op met betrekking tot het milieu: vervuiling, het uitstrooien van kankerverwekkende chemicaliën, insecticiden, pesticiden, loodhoudend drinkwater en het verspreiden van kankerverwekkend Salty Bride (zelfs vlakbij dorpen en kinderspeelplaatsen). Toezicht op de opslag van kernafval langs de rivier de Huftington wat noodzakelijk is omdat de bunkers in verval zijn. Deze regels en voorschriften, het recht om boetes op leggen hindert het bedrijfsleven en moet stoppen. Trump was er mee begonnen door een IDIOOT aan te stellen die wetenschappers ontsloeg. Nu maakt Scotus een eind aan de Epa en daarmee is de bevolking overgeleverd aan de ongebreidelde geldlust van maatschappijen en individuen: beleggers en investeerders. Ten koste van hun gezondheid. Allemaal omdat God wikt en beschikt.

Airbnb koopt zoveel mogelijk huizen op om die te verhuren. Ze kunnen vragen wat ze willen. Een huis kopen is onbetaalbaar, medische zorg is onbetaalbaar, buurtscholen hebben gebrek aan leraren en die er zijn betalen zelf het onderwijsmateriaal.

De rijke kopen zoveel mogelijk hectares op om grip te krijgen op de voedselketen.

De religie van Corporatocrazy het huidige omkoopbare regeringssysteem in Amerika is de vrije markt van onbegrensd verdienen, vervuilen en belastingvrij. Wat echt geld kost is het kopen van Congresleden.

Last week Scotus ruled that the federal governments Environmental Protection Agency (EPA)does not have the right to limmit pollution without an Act of Congress. (Quote Jared A.Brock Medium.com :”Title The Supreme Court just sentenced theEnvironment to Death”

Bron: Medium.com

Ik heb in mijn blog al eerder aandacht besteed aan de afbraak van de Epa onder Trump en de gevaren van de totale vervuiling: bv loodvergiftiging, stralingsgevaar van grondwater uit de Fracking spots. Over Salty Brine: radium houdende grond verspreid over akkers en gebruikt op speelplaatsen voor kinderen.

Wordt vervolgd.