Einde van de Democratie en de opmars naar Fascisme.

Laatste nieuws: het relifascisme in Amerika heeft via het Hooggerechtshof toegeslagen door het verbod op Abortus, Tegen de wil van een meerderheid van het Amerikaanse volk. In de rode staten is het wettelijk verbod onmiddellijk ingevoerd en iedere vrouw die ervan wordt verdacht zelfs maar te denken over Abortus kan worden aangegeven, vervolgd en gevangenisstraf krijgen. Dat geld ook voor huisgenoten, vrienden, enz. Met behulp van spysoftware van Tiel en Pegasus, Microsoft schoolcomputers, en stemgedrag, kunnen vrouwen worden aangeklaagd en vervolgd. Een terugval in de Dark Ages.

En verder:

Ik heb al eerder geschreven over zorgwekkende ontwikkelingen die vooral voortkomen uit twee bewegingen: de gigantische ongelijkheid tussen rijk en arm en de strijd om waardevolle grondstoffen om ons “welvaartsniveau” voor de rijken te behouden, onze machtsorde, onze digitale voorsprong, kenniseconomie en invloed. De kansenongelijkheid heeft voor ons grimmig gevolgen: woningnood, werkloosheid, laag inkomen of uitkering, hongersnood, voedselbanken, slecht onderwijs, te weinig leraren, te weinig handen aan het bed, torenhoge opzettelijk georkestreerde inflatie en een onzekere toekomst vanwege de opwarming van de aarde.

Het wordt niet minder. Er wordt zelfs niets aan gedaan, sterker nog: de kolencentrales in Nederland zijn weer opgestart, de stikstofproblematiek blijft voortduren en frustreert de woningbouw de snelwegverbreding. De pfas-problematiek wordt niet aangepakt, er is geen antwoord op de steeds langer durende droogteperiodes en temperatuurstijging. Het het vliegtuig verkeer blijf zorgwekkend intensief. KLM mag omkomen in de kerosine dampen en Tata Steel mag de omgeving blijven verzieken, Belgisch gif mag worden gestort in recreatie plassen langs de rivier de Maas.

Immigratiestroom neemt toe juist vanwege de uitblijvende maatregelen in ander landen: hitte, overstromingen, lage waterstanden, droge rivierbeddingen, vee sterfte, kindersterfte door hongersnood, gewapende bendes, virusdreiging, genocide in landen als India, Israël (Gaza) Bangladesh, Myanmar, China, Koerdistan.

Als de derde wereldoorlog uitbreekt is dat vooral bedoeld om bezittingen en financiële belangen in het westen veilig te stellen: denk aan de zeldzame metalen om de macht te behouden: informatie, first strike potentie, strijd om de hegemonie in het heelal om maar wat te noemen.

Het gaat dus niet om het volk. Het volk mag sterven: in Jemen, in Afrika, in Azie maar ook in Brazilie. Mensen in het Amazone gebied worden vermoord met dank aan en steun van de fascist Bolsonaro. In Afika sterven de kinderen van de honger tegelijk met hun vee vanwege de droogte. Sekte legers kunnen hun gang gaan en de ene dictator kan worden vervangen door de volgende dictator als het zijn/haar tijd is.

De militaire leiding in westerse landen hebben de wind mee net als de wapenindustrie en de geheime diensten. Ze kunnen al het geld krijgen nodig om de vrijheid van de rijken te garanderen. Nieuwe wapens, vliegtuigen, spy-satalieten, gifgas en uranium verrijkte kogels waardoor kinderen die er mee spelen kanker kunnen krijgen zoals in Irak en Syrie.

Voor ons.

En in Europa zeggen dat ze het voor ons doen. Voor onze vrijheid, voor onze democratie, voor onze cultuur en vrijheid van spreken, voor de vrijheid van onze seksuele identiteit, voor de vrijheid van vergaderen en organiseren, voor het recht op Abortus. Kortom onze Democratie. Een rookgordijn om zelf zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de toekomst en veiligheid van zichzelf en hun kinderen.

Tenzij religieuze scherpslijpers invloed hebben kunnen kopen in politieke stromingen en hun God het voor het zeggen krijgt dan is de onderdrukking compleet. Dan wordt je vervolgd voor abortus of vervolgd voor het helpen van vrouwen die en abortus willen.

Ook journalisten lopen gevaar zoals de moord op de Aljazeera journaliste door een israelische kogel (bewezen).

Er zijn steeds minder landen met een democratie: zelfs in Europa: Polen, Hongarije, Nederland, Italie, Servië. Rechts en ultra rechts rukt op door het in stand houden van kassenongelijkheid, door vast te houden het marktdenken en iedereen kan rijk worden als je maar wil. Particuliere onderwijsinstellingen zijn de laatste jaren uit de grond gestampt. De rest zoekt het maar uit. De regeringen van de VVD cs staan niet of nauwelijks loonsverhogingen toe te staan waarmee de meeste mensen prijsverhogingen door de almaar oplopende inflatie kunnen betalen. Ook de middenklasse wordt geleidelijk weggevaagd.

Het jaar 2030 is een markeringspunt of no return. Maar dat zien we dan al ver voor ons aankomen door droogte (hongersnood), miljoenen migratie naar de velden van overvloed (bijbels beeld), plaatselijk oorlogen en reli-legertjes, overstromingen en landverschuivingen. Enz. Een moedeloze opsomming.

We zijn hiervoor al sinds de vorige eeuw gewaarschuwd, maar belangengroepen, corporaties, beleggersbelangen, versplintering van de tweede kamer door tal van kleine partijen, het plotselinge gebrek aan personeel in alle hoeken van het kleine en grote bedrijfsleven inclusief de zorginstellingen.

Grootste idiotie: duizenden kinderen uit huisplaatsen en niet de middelen en voldoende gekwalificeerd personeel om ze op te vangen, te begeleiden, en professionele hulp te bieden. Geen uitzicht op terug naar Huis,

De grootste idiotie: kinder-concentratiekampen in Israel : geisoleerd, getraumatiseerd, vernederd, gepijnigd, mishandeld zonder vorm van proces, zonder contact met advocaten, verwaarloosd en zonder uitzicht op het einde van deze marteling. Schande. Dan is Israel in mijn ogen geen beschaafd land. Ze zouden beter moeten weten.

Vandaag 26 juni 2022.

SONY DSC