Er lijkt even geen toekomst en toch….

Het coronavirus heeft de zwakte van het westerse neoliberale democratiemodel blootgelegd. De bezuinigingen op de maatschappelijke instituties hebben het draagvlak van de samenleving verzwakt. De ongelijkheid tussen arm en rijk is door een grote golf van werklozen toegenomen. Het aantal mensen die zich hebben gemeld bij de voedselbank is gegroeid.

Wat er aan zit te komen:

Wereldwijd krijgen miljoenen te maken met een depressie: werkeloosheid, armoede, huisuitzettingen, honger en prijsverhogingen en niet te vergeten klimaatverandering en de gevolgen daarvan.

Op wereldschaal zien we de twee grote spelers Amerika en China op een verschillende manier reageren. Net als Rusland exporteert China hulpgoederen naar landen die passen in hun geopolitieke doelstelling. Hulp in ruil voor toegang tot voedsel, grondstoffen, politieke erkenning.

In Amerika zien we een tegenstrijdig regeringsbeleid. Met de mond wordt alles geregeld en toegezegd: geld, voedsel, kortom zorg. Tegelijk gebeurd er niets. Geen geld, geen voedsel, geen woning, geen onderwijs enz. Zeventien miljoen werklozen vooral afro-amerikanen,asiaten,enz. Ook slachtoffers van de coronavirus zijn vooral mensen met een kleur.

Het meeste geld dat is beloofd lijkt te gaan naar grote bedrijvenen vrienden van Trump en Trump zelf. De werklozen kunnen bellen wat ze willen met de vraag waar ze de beloofde ondersteuning kunnen aanvragen. De telefoon wordt helaas niet opgenomen. Er staan nu al enorme rijen voor de voedselbanken. En dat terwijl boeren en veehouders enorme partijen voedsel doordraaien.

Ik ga uit van het volgende scenario: de armen komen in opstand en gaan over tot massale plunderingen als langzamerhand duidelijk wordt dat de rijken profiteren en zich veilig kunnen stellen in hun bunkers. De voedselbanken raken leeg. Dat scenario is allang besproken met de veiligheidsadviseurs. Alle mogelijke figuren die dit voorspellen of oproepen tot massale demonstraties, zijn uiteraard al in kaart gebracht en worden gevolgd. Fema is voorbereid met wapens voor stedelijke oorlogsvoering waarvoor al oefeningen zijn gehouden. Ook in het geval van een nucleaire aanval is Fema voorbereid.

Als de opstanden gaan beginnen, zal Trump nog voor de verkiezingen Martial Law afkondigen en de gouverneurs van de 50 staten vervangen door trouwe republikeinen. De concentratiekampen die nu al worden gebruikt zullen worden uitgebreid over het hele land om tegenstanders op te vangen. Fema is daar ook al op voorbereid.

Daarna is de weg vrij om met China af te rekenen. De oppositie is uitgeschakeld. Geen gezeur meer over het klimaat, alle vrienden behalve Bezos mogen meegenieten van de macht.

Voor Rusland de kans om de Balkan-landen over te nemen en contacten uit te breiden met die landen waar de democratische regering is vervangen door autocratische regering. Europa valt uiteen.

Harari, die de boeken schreef over Homo Sapiens etc, heeft ook een toekomstvisie die ik deel omdat de ontwikkelingen in die richting wijzen: een mondiale regering, als enige mogelijkheid om ieder geval de dreigend ondergang van de mensheid te voorkomen, het is 20 seconden voor 12. Als er nu niet keihard wordt gewerkt aan het nemen van maatregelen om de uitstoot te verminderen, dan bereiken we eerder dan verwacht een opwarming van meer 3%.

De herverkiezing van Trump in november is zo sowieso een aanwijzing dat de catastrofe niet meer is te voorkomen.

Signalen die wijzen op een autoritaire machtswisseling: – het benoemen van een vijand: migranten -het organiseren van eigen media en het criminaliseren of sluiten van bestaande media -eigen mensen benoemen in het Hoger Gerechtshof, surveillance technologie invoeren, anti abortus beweging steunen -LGBT-community uitsluiten, vervolgen of heropvoeden, -militaire trainingskampen voor de jeugd. -geschiedenisboeken herschrijven, -universiteiten sluiten of professoren ontslaan, wetenschappelijke instituten subsidies onthouden en alternatieve wetenschap opzetten -white supremacy propageren,- zelfverrijking van de macht, familieleden op maatschappelijk cruciale posten, leger-en politieleiding vervangen door regeringsgezinde figuren.

“Chaos” Acryl on Canvas 60/80 pvv