Israël en de vroegere vijanden, de Arabische Staten behalve Quatar, hebben ruimte gecreëerd om het Palestijnse volk op de vlucht te jagen: (Jared Kushner: “naar het land van Honing en Vruchtbare Gronden!”)

-afsluiten drinkwater, -toegang visgronden voor de kust blokkeren, landbouwgrond vergiftigen, -toegang tot electriteit inkorten: (twee uur per dag), -ziekenhuizen bombarderen, huizen op de westbank afbreken of laten afbreken, joodse illegale bezetters van palestijns grond de ruimte geven om te slaan, water putten te vergiftigen, olijfbomen om te hakken, kinderen te vermoorden, treiteren en jennen van ouderen, de ISDF die kinderen bij voorkeur nachts gevangen neemt en zonder enige reden gevangen zetten voor korte , vaak lange tijd zonder aanklacht, juridische bijstand enz.

Was dit al jaren aan de gang, er is nu ook ruimte voor uitzichtloze bombardementen op steden: huizen, scholen, ziekenhuizen enz.

Dit zijn oorlogsmisdaden die (moeten) worden onderzocht door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag en moeten worden veroordeeld door de VN: illegale bezetting en genocide door Israël.

Israel’s colonial infrastructure controls the sky above us and the land and sea around us, and is even capable of penetrating into our most intimate spaces to show us its power. In Gaza, wherever you look, you see tools of oppression, occupation and urban warfare – border fences, separation walls, armoured trucks, warplanes and checkpoints shape the landscape we live in. Even when you are at home, the whirring sound of military drones remind you that you are imprisoned, and you can be attacked at any moment. 

Bron ljazeera. ” When will the world stop ignoring what is happening in Gaza?”