Op weg naar de uitgang:

In Nederland en meerdere europese landen vinden demonstraties plaats , worden processen gevoerd tegen regeringen en soms bedrijven, adverteren bedrijven met duurzame producten of duurzame projekten. We denken na over, maken plannen om, een antwoord te vinden op de stijgende zeespiegel. We houden ons bezig met stikstofproblemen, over bestalling, PFAS, verontreiniging van binnenwateren en recreatiemeren die door Waterstaat door het geven van vergunningen met vervuild en toxic slip worden volgestort. We bewaken en investeren in gezond drinkwater. Voeren een gevecht tegen plastic en zwerfvuil. Maken de stranden schoon van Vlieland tot Terschelling. Houden clinics met studenten en bedrijfsleven over duurzame producten en oplossingen binnen Europa en landen in Afrika.

Het kan allemaal nog beter, sneller, en we hebben nog maar weinig tijd om zelfs maar onder de drie procent uitstoot te blijven. Ons doel.

Maar er zitten nog een paar hobbels op de weg vooral in het buitenland:

Amerika:

Een hoofdpijndossier. Meneer Trump is niet meer dan een perfecte afleider, naar voren geschoven door de echte beslissers, de lobbyisten om hem heen. Iemand die echt lijkt op te komen voor de belangen van het volk. Tegen abortus, voor wapenbezit, voor belasting verlaging. Iemand die de goedkeuring krijgt van de fluisteraars achter hem om zijn schoonzoon en dochter betaalde posities te gunnen, en nog meer spelletjes. Het volk dat zich in de steek gelaten heeft gevoeld, vindt prachtig. Heel veel volk ook niet.

Achter hem staan mensen die feitelijk Amerika besturen om persoonlijk voordeel en in het voordeel van de grote corporaties en het militair industrieel complex. De wetenschappers die vroeger in Darca meedachten over noodzakelijke projekten en producten voor het leger, zijn geleidelijk vervangen door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven: olieconcerns zoals Shell, Monsanto/Bayer, Banken, Mijnbedrijven, Kolencentrales, export van Kerncentrales, grondstoffenroof en het instellen van stroman-dictators in Latijns Amerika.

Rollbacks: deregulering.

De regels die voorgaande presidenten hebben opgesteld om het amerikaanse volk en de wereld te beschermen tegen de uitwassen van het kapitalisme, stan op de tocht. De EPA, de dienst die toezicht houdt op de beschermingsmaatregelen is uitgekleed. Ontmanteld. Alle deskundigheid is ontslagen of vertrokken vanwege de stromannetjes die als directeur zonder kennis van zaken (DZK-ers) zijn of nog worden aangesteld. Bron: nytimes.com 13 augustus 2017: Scott Pruit is caarying out his E.P.A Agenda in Secret,Critics Say

Kernafval: mag worden opgeslagen, maar hoeft niet te worden gecontroleerd.

Bescherming van Natuurreservaten en Natuurparken: zijn vrijgegeven voor olieboringen en mijnbouw. Afbraak van de clean air act zorgt voor probeemloos vervuilen. Er mag overal geboord worden: voor de kust, noordpoolgebied, indianen-reservaten, vulkaangebieden zoals in het Yosemity-park.

Rivieren en meren mogen vrijelijk door de industrie worden gebruikt om afvalstoffen te dumpen.

The Clean water act is niet meer van toepassing.

Radioactief afval (Brine) van fracking mag overal worden gedumpt. Op wegen, langs landbouwgronden, naast sloten en beekjes. Radioactieve, gebruikte pijpleidingen worden aangeboden om ze te gebruiken voor het maken van hekjes rondom kinderspeelplaatsen. Kan worden gedumpt als o vloeistof om gladde wegen te ontdooien naast landbouwgrond en in bebouwde kom.

Gigantische hoeveelheden Methaan uitstoot bij fracking zoals is aangetoond door satellietbeelden, is geen probleem.

Kolencentrales hoeven geen beperkende maatregelen te nemen tegen CO2 uitstoot.

Lood in het drinkwater zoals bij Flint, is geen probleem.

Epa gaat akkoord met het gebruik van bijen-dodende pesticiden

The Clean Air act is dus niet meer van toepassing. Deze lobby komt van de olie en mijn industrie.

Een blik op de toekomst:

Herverkiezing van Trump, dus ook van vice president Pence die een oogje in het zeil houdt. Dodelijk voor de mensheid!! Volgens Noam Chomsky vormt de republikeinse party het grootste gevaar voor de toekomst van de mensheid. Amerika is een corporate state, een kleptocratie.

Plus:China gaat nog een groot aantal kolencentrales bouwen net als Japan, dat vanwege aardbevingsgevaar geen kerncentrales meer wil bouwen.

Rusland heeft varende kerncentrales, die ook varen op kernenergie en Rusland hoopt op snelle ontdooiing van het noordpoolgebied zodat olie en gas kan worden opgepompt. Dooi van permafrost stoot onophoudelijk onbeheersbaar methaan in de atmosfeer.

Turkije en Israël hebben toegang tot een enorm olie en gasveld voor de kust in de middellandse zee. Ze willen daar graag aan de slag. Op de bezette Golanhoogte is Israel al een tijdje bezig met oliewinning.

Europeesche eenheid is ver te zoeken: om te voorkomen dat ultrarechts aan de macht komt, zoals in de Balkan Landen, worden steeds meer concessies gedaan aan het klimaat-akkoord. Denk aan Polen, Hongarije, Kazachstan.

En let op: oliemaatschappijen en mijnbouwers gaan voor de winst en niet voor het milieu. Vertrouw de groene kleur van BP niet, vertrouw de glimlach van de Shell-Ceo niet. Ze liegen over duurzaamheid. Ze brengen de mensheid willens en wetens in gevaar.

Waarvan akte. De uitkomst is dus boven de drie procent!! in 2050.

Bronnen: de volkskrant, Bloomberg 13 augustus Epa’s new dirty Power Rule. Ecowatch: Emergency Use of Bee-killing Pesticide on 13,9 million Acres The Intercept Epa: Own data refutes justification for clean water act rollback.


UPFSI We are proud to bring you Rollbacks – An Assault Against Life on Earth. You may not ‘enjoy it’, but it will motivate you to act. More than any other person on Earth, Donald Trump is a menace to humanity and all of life. If you’re a US citizen, register and vote. If you’re not a US citizen, pass this film and the accompanying program we did at COP25 (https://youtu.be/4lFqTmGTCqc) to as many American friends as you can. The full movie can be downloaded free at https://www.scientistswarning.org/rol…, and we encourage you to do public and private screenings. Please let us know when you by email to Rollbacks@ScientistsWarning.org #ClimateEmergency #ActNow #DumpTrump