Amazon komt naar Nederland. Onder de naam: Amazon.nl. Het distributiecentrum staat vlak over de grens in Duitsland. Het TTIP geeft het recht op investeringen van Amerikaanse bedrijven in Europa.

Een paar kenmerken:

Het ultieme doel is om producten en diensten aan te bieden tegen concurrerende prijzen. Dat daarmee concurrenten van de markt verdwijnen hoort natuurlijk gewoon bij het vrije markt mechanisme. Zo gaan we waarschijnlijk afscheid nemen van Blokker, BCC, Hema, Electro, CooL Blue en onze boekwinkels. Om te beginnen.

Je mag je produkten als webshophouder op Amazon aanbieden maar na een tijdje kom je erachter dat diezelfde producten goedkoper worden aangeboden. Je omzet daalt, helaas. Niets aan te doen.

Amazon betaalt geen belasting en ik vermoed dat Duitsland de concurrentiestrijd om het distributiecentrum van Belgie en Nederland heeft verloren omdat Duitsland met alle voorwaarden is akkoord gegaan met de vestigingsvoorwaarden zoals dat is gebeurd in Amerika: gastland betaald de grond en zorgt voor de infrastructuur aan de hand van door Amazon gestelde eisen voor het distributiecentrum. Duitsland hoopt hiermee werkgelegenheid te scheppen.

Lid zijn van een vakbond is verboden in het DC. Elke werknemer draagt een vuistkomputer die gegevens bijhoudt: opdracht,handelingstijd,pauzetijd,werktijd,toilletbezoek,gesprekstijd. Voor alles is een limiet aangegeven ter controle. Bij afwijkend gedrag volgt een waarschuwing en tenslotte ontslag. Het zou me niet verbazen dat de werknemers ook nog lid zijn van de voedselbank. Net als in Amerika. Van Amazon kun je niet leven.

Uitsluitend minimumloon wordt gehanteerd zoals in Amerika. Kantoorbedienden en ict-ers krijgen een ziektekostenverzekering voor het hele gezin van Amazon waarbij ze akkoord gaan dat alle medische gegevens eigendom zijn van Amazon: Healtcare.

Voorzover in Duitsland vervoersbedrijven aanwezig zijn zoals UPC, Post, enz, zal Amazon onder de prijs pakketjes in Nederland en Duitsland laten bezorgen. Net als in Amerika is het de bedoeling de pakjes-markt te monopoliseren.

Belangrijk is het volgende. Amazon heeft ook een tak surveillance-technologie. Geleidelijk aan worden alle (huishoudelijke) apparaten voorzien van internetaansluiting: gegevensopslag, gezichtsherkenning en spraakherkenning. Zo is Alexa voorzien van microfoontjes, worden alle opdrachten vastgelegd, en gesprekken afgeluisterd.

Alexa wordt dag en nacht geassembleerd door Chinese Kinderen. Kinderhandjes. Om je een idee te geven wat de bedrijfsfilosofie is. Mensen zijn wegwerpartikelen. Bezos is de rijkste man ter wereld, zelfs na zijn scheiding

Ook de Ring video/deurbel die je nu nog bij Bol.com kan kopen, maakt foto’s van de bezoeker en deze verdwijnt op het internet om in een databank te worden opgeslagen.

Amazon heeft gezorgd voor surveillance technologie die door Ice in Amerika wordt gebruikt om ongedocumenteerden op te sporen, waardoor kinderen van hun ouders worden gescheiden en in kinderconcentratiekampen kunnen worden opgesloten en ouders over de grens worden gezet. Mischien een ideetje voor de AIVD. Ik weet overigens niet wat het kost, of de gesprekken al gaande zijn.

Medische gegevens, persoonsgegevens, gedragsgegevens zijn verdienmodellen voor Amazon. Als het zover is zal het gesprek hier op tv nog wel op gang komen. Ondertussen zullen steeds meer winkels in onze winkelstraten verdwijnen en verschijnt de amazon-drone om het pakje in je voortuin te laten vallen.

20-01-2020

Bron: Daily Koss intercept, wikipedia,de volkskrant (belletje trekken zit er niet meer in), aljazeera.com :What is Amazon’s role in the immigration crackdown?

https://www.youtube.com/watch?v=Tl0raBuudbI