Fascisme.

Er verschijnen met regelmaat artikelen, vooral in serieuze Amerikaanse kranten, dat de democratie onder zware druk staat. Het is eigenlijk nu al, zeggen ze, een “corporate power protected” staat. Toen ik nog een account had op Pinterest kondigde ik het eind aan van het Amerikaanse rijk en het einde van de democratie.
Dan ga ik letten op de bijbehorende verschijnselen die horen bij wat ze noemen de pre-fascistische tijd. Kijk hieronder het lijstje even door en het feest van herkennen kan beginnen. Pinterest heeft mijn account overigens zonder opgaaf van redenen verwijderd.
Je kunt natuurlijk Trump overal de schuld van geven, maar het gaat vooral om de mensen om hem heen en diegenen die de huidige tijd goed aanvoelen en uit hun donkere hoeken kruipen.
Vergeet ultrarechts christelijk volk niet. Ze zijn niet bang voor een kernoorlog omdat ze dan sneller en dichter bij God zijn. (letterlijk citaat)
Denk aan Bannon, Breitbart, Pruit, Tillerson, enz Zij die alles afbreken ten koste van meer dan 40 miljoen amerikanen ten gunste van de rijke/rijkste klasse.
Kruis aan wat je herkent en schrik niet. Ze zijn al ver gevorderd.
Sleutelwoorden: Fema Kampen/ Wallmart filialen, Homeland Security , Samenstelling Hoge raad, Sillicon Valley, Dhr Tiel (Pay Pall), Amazon CEO,
AI: totale controle naar het voorbeeld van China en Letland/Estonia (Baltische staat), einde Net Neutraliteit . Vul zelf maar aan.

Onderstaand lijstje geeft niet het ultieme overzicht. Daar is nog wel wat aan toe te voegen.Wordt vervolgd.

Early Warning Signs of Fascism

Powerful and continuing nationalisme
Disdain for Human Rights
Identification of enemies as a unifying cause
Supremacy of the military
Rampant Sexisme
Controlled Mass media
Obsession with National Security
Religion and Government intertwined
Corporate Power protected
Labor Power suppressed
Disdain for the intellectuals and the Arts
Obsessions with crime and Punisment
Rampant cronyism and corruption
Fraudulent Elections

Lees ook: Fintan O’Toole: Trial runs for Fascism are in full flow.
Iristimes.com