Trump wil Groenland kopen. Denemarken wijst dat af. Er zitten vele kostbare grondstoffen onder de grond in Groenland. Er wonen 50000 mensen. Ongeveer. Trump zal het er niet bij laten zitten. Zoals al eerder aangekondigd wordt de strijd om de laatste druppel gas,kolen,olie,goud enz harder. Er is al een militaire basis op Groenland. Trump heeft al de pest aan de Nato landen die maar niet aan de afspraken willen voldoen, net zoals hij zelf al jaren de bijdrage aan de internationale instituties zoal de VN weigert te betalen.

Hij heeft het Nucleaire verdrag met Iran open gebroken. Hij is uit het verdrag tegen de voortgaande ontwikkeling van atoomwapens gestapt. Hij is uit het klimaatakkoord gestapt.

Hij zal nu aankondigen dat hij het helemaal heeft gehad met de Nato om op kosten van Amerika Europa te verdedigen. De pest aan Nato landen die geen schepen willen sturen naar de Golf. De pest aan Merkel. En nog meer van dat.

Eenmaal uit de Nato kan hij eenvoudig Groenland bezetten. We zouden er niets tegen kunnen doen. Als de Oliemaatschappijen hun zin krijgen kunnen ze van Groenland een puinzooi maken zoals ze dat al elders in de wereld hebben gedaan. Pence zal er voor bidden. Denk ik. De Koch Brothers bidden ook.