Deal of the Century


Jared Kushner, puppet on a string. Komt met een plan:

Vrede door Welvaart

Hiervoor is 50 biljoen dollar als lokkertje aangeboden.
Is dat geld er? Nee. Wie gaat het ophoesten? Trump? Nee. Saudi Arabie? Israel om een handje te helpen ? Sisi van Egypte? De VN? Europa dan?
Het is een raadsel.
Maar Jared gelooft er heilig in. Met de palestijnen om de tafel gaan zitten en plannen maken. Met het geld kan een economie worden opgebouwd: scholen, universiteiten, gezondheidszorg, de hogere lonen, er zal gebouwd worden, wegen aangelegd, een vliegveld, een haven, een communicatiestuctuur enz, allemaal zaken die zo zorgvuldig door Israel zijn platgebombardeerd, nog afgezien van gewone burgers.

Dit hele plan is zonder enige inbreng van de palestijnen bekokstoofd door de vijanden van de palestijnen. Hoe verzin je het.

Het antwoord was helder: hef concentratiecamp Gaza op, hef de bezetting op van de Westbank op, sta toe dat de palestijnen een autonoom bestuur hebben, accepteer dat Oost Jeruzalem deel uitmaakt van de Palestijnse staat.

Hef de sancties op: medicijnen, vrije reizen, eigen territoriale wateren en visgronden.
Handel en handelsverdragen met andere landen. Kortom al het mogelijke om de twee staten oplossing waar te maken.

Waarom nu Jared met zijn plan?


Her is een rookgordijn, een toneelspel, een vooropgezet plan. Het is om de wereld te laten zien dat de amerikanen, Saudisch, Emiraten, Israel het goed voor hebben met de palestijnen en dat ze dankbaar moeten zijn. Als ze dit afwijzen, wat dan wel?

En ja hoor, de mevrouw van het CIDI meteen op de radio verkondigen dat dit toch een fantastisch plan is en de Palestijnen opnieuw dwars gaan liggen. Nu zijn de consequenties voor hen!! Eigen schuld.
Welnu, wat zijn de consequenties?
Enige tijd geleden voerde Netanyahu gesprekken met Sisi van Egypte, kroonprins Salman ,Oman en UAE over belangrijke issues in de regio: Yemen, Iran,Syrië,Palestijnen.
Israël wil steun voor de gehele anexatie van de Westbank, Oost Jerusalem, en de Golanhoogte. Trump is een grote steun voor Israël en de genoemde landen. Sterker nog Jared zit bij deze en gene op schoot en belt dagelijks.

Sisi zou bereid zijn om een stuk van de Sinai af te staan, grenzend aan de Gazastrook,waar de goegemeente van de Westbank naar toe zal worden afgevoerd. Israël zal doorgaan met het ontmoedigen van de Palestijnse bevolking, zal geen last krijgen van de VN, krijgt misschien steun van de EU, maar het belangrijkste is dat de oude vijanden nu als een blok achter Israël staan.

Als de palestijnen het Vredesplan van de Eeuw weigeren en zo ongelooflijk ondankbaar zijn voor alle inspanningen van meneer Trump,
dan moeten ze het ook maar zelf weten. Uithongeren, medicijnen achterhouden, scholen en huizen afbreken, ziekenhuizen onklaar maken, kinderen opsluiten, jongeren kreupel schieten, tot ze op de knieën gaan en alles accepteren wat Israel dicteert.

Jared mag naar huis en bedankt Oom Salman voor de gastvrijheid.


Bronnen: NOS ,Volkskrant, Aljazeera,The Atlantic, Haaretz