Het nieuws van vandaag:
De Golan Hoogte

Allereerst een beeld van de Golan Hoogte.
De Golan Hoogte is een gebied dat Israel indertijd heeft veroverd op Syrië en sindsdien bezet houdt. Het is bezet gebied.
Het werd voorgesteld als een buffer tussen Israel en het agressieve Syrië.
Syrië is een vijand van Israel.
Het is nooit de bedoeling geweest om het terug te geven. Er is een wet aangenomen waarin wordt bevestigd dat de Golan Hoogte legitiem territoriaal gebied is van Israel.
In de VN is dit nooit bekrachtigd , integendeel het is in strijd met internationale wetgeving en de VN veroordeeld de inlijving van de wetbank en Golan Hoogte.
Dat Israel daar nu openlijk voor uitkomt heeft te maken met de nieuwe politieke wind in Washington na Obama.
De regering Trump ziet Jeruzalem als de hoofdstad van Israel en en steunt de annexatie van de Westbank (palestijns gebied) en de Golanhoogte (Syrisch gebied).

De achtergrond is belangrijk.
Sinds 2015 en al eerder, is vastgesteld dat er grote olievoorraden zijn op de Golan Hoogte. Feitelijk eigendom van Syrie, nu geconfisqueerd door Israël.
Al enige tijd wordt er illegaal geboord door Haliburton, het bedrijf Van Dick Cheney. Er zijn nu al meerdere boorputten.
Als Syrië haar grondgebied terug wil, mogelijk met steun van Iran, dan zal Israël zich daar tegen verzetten.

Er is steun voor Israël van Saoedi Arabië en Turkije. Steun van Amerika in ieder geval van Trump. Wat Putin wil is niet duidelijk, maar als Putin Syrië steunt in deze kwestie , staan de grootmachten tegenover elkaar.

Murdoch heeft beloofd de achterban ( het volk) net als toen in de kwestie Irak een beeld te geven van hoe monsterlijk Iran is. De joodse lobby en die van de oliemaatschappijen in Amerika is enorm. Vooral de rechts Christelijke Achterban van Trump zal alles uit de kast halen om Israel te steunen en Iran en Syrië aan te vallen.

Wat ook meespeelt zijn de enorme voorraden olie en gas voor de kust van Israel (Libanon en Cyprus).Dat vergroot de macht van Israël in de regio en ver daarbuiten.

De verliezers zijn de palestijnen , de bevolking op de Golan Hoogte, de tweede rangsburgers in Israel en niet te vergeten het Klimaat Er zal geen beperking zijn op het gebruik van fossiele energie. En Israël zal ook te maken krijgen met meer en meer aardbevingen want Fracking en aardbevingen gaan samen zo is recentelijk bewezen.

Mijn angst is: een totale oorlog in het Midden-Oosten, waar ook europese landen bij betrokken zullen worden, tenzij ze hun verstand gebruiken.
Mijn hoop is dat de Europese Unie zich door wijsheid laat leiden, dat Europa pleit voor onderhandelingen en overleg tussen de belanghebbenden over de verdeling van de gevonden rijkdommen ten gunste van de bevolking in het Midden-Oosten.

pvv