Tamini is vrij. Ze had acht maanden maar is eerder vrijgelaten. Haar moeder is ook vrijgelaten.Tamini is een voorbeeld van onverzettelijkheid tegende bezetting van de Westbank en de instandhouding van concentratiekamp Gaza. Sinds 2010 zijn tenminste 8000 palestijnse kinderen al of niet met een veroordeling vastgezet in gevangenissen.

Een traumatiserende ervaring wat ook de bedoeling is.

Tamini studeert nu rechten en zal samen met anderen zich altijd inzetten voor de waardigheid van het palestijnse volk voor  zelfbeschikking en terugkeer naar het eigen land.

Muziek en tekst: Obed Brinkman

Website: https://www.o-bat.nl/

Tijdens haar gevangenschap heeft de regering een wet aangenomen die spreekt over : De Joodse Staat Israël. Hier wonen vanaf nu alleen Joden. Op scholen wordt alleen Hebrews geleerd. Arabies wordt niet meer onderwezen. Arabieren zijn tweederangsburger en worden geacht het land te verlaten. Jeruzalem is de hoofdstad. Oost Jeruzalem dient netjes te worden achtergelaten door de daar nu nog wonende Palestijnen.
De Westbank is geannexeerd en ook daar mogen alleen Joden wonen. De aldaar levende Palestijnen dienen uit eigener beweging te vertrekken of worden gedeporteerd naar Concentratiekamp Gaza. Als ze daar in opstand komen worden ze gebombardeerd eerst de scholen, dan het ziekenhuis enz.
Kritici noem de Joodse staat Israel een apartheidsstaat.
Dankzij Trump zijn de plannen van de Israelische regering in een versnelling geraakt. Amerikaanse Joden, Joodse Instellingen en Christenen maken grote sommen geld over voor grondaankopen in Illegale, bezette gebieden. Zelfs voor illegale tunnels om huizen van palestijnen in

Oost Jeruzalem grondig te beschadigen en en bewoonbaar te maken.

Bronnen: wikipedia, Volkskrant.

29-07-2018

04-02-2020 bijgewerkt.

“Tamini” een klap en vijf maanden gevangenis. Canvasboard 60/80 acryl.